Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Zentiva zahájila vývoj nových generických léků pro léčbu rakoviny

14.10.2016

Největší česká farmaceutická firma Zentiva zahájila vývoj nových generických léků pro léčbu rakoviny, které by v budoucnu mohly rozšířit její produktové portfolio. Firma v letošním a příštím roce představí také 11 nových generických léků v oblastech léčby kardiovaskulárních a respiračních onemocnění.
Zentiva zahájila vývoj nových generických léků pro léčbu rakoviny

Do výzkumu léků na rakovinu se stále investuje

Do vývoje a výzkumu v České republice investujeme ročně v průměru 700 miliónů korun a v podobném rozsahu plánujeme investovat i nadále. Generické léky na léčbu rakoviny představují v tuto chvíli jednu z oblastí našeho vývoje,“ řekl Mykola Melnyk, nový výkonný manažer skupiny Sanofi v České republice. „Chceme, aby Zentiva nabízela českým pacientům cenově dostupné generické léky v hlavních terapeutických oblastech. Většina z letošních plánovaných výdajů na vývoj a výzkum bude využita na nákup licencí k novým generickým lékům, část pak bude investována do vývoje nových generik,“ dodal Melnyk.

Nové léky

Loni jsme trh uvedli například Ibalgin Rapidcaps, jehož léková forma je tvořena měkkými želatinovými tobolkami, nebo nový lék na vysoký krevní tlak, který díky spojení dvou účinných látek v jedné tabletě usnadňuje pacientovi dávkování,“ řekl Melnyk a dodal: „V příštím roce představíme například nový inhalátor, určený pro pacienty s astmatem, jehož inovativní konstrukce s velkým zásobníkem pacientům s astmatem ulehčí každodenní užívání.“

Další investice do hormonální léčby, sterilních mastí a očních kapek

Zentiva plánuje také dále zhodnocovat více než půlmiliardovou investici do specializované výrobní jednotky na výrobu hormonálních léčiv, sterilních mastí a očních kapek. „Hormony vyrábíme v rámci skupiny Sanofi jako jediní v Evropě, v případě sterilních mastí a očních kapek je náš pražský závod dokonce jediný na celém světě, kde Sanofi vyrábí tento typ léčiv,“ řekl Jaroslav Chylík, výrobní ředitel pražské Zentivy, a dodal: "Od uvedení do provozu u nás vzrostla výroba těchto léků o desítky procent a dnes produkujeme zhruba 14 miliónů dávek ročně.

 

Produktové portfolio Zentivy na českém trhu zahrnuje 170 léčivých přípravků v mnoha terapeutických oblastech.

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz