Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

V Plzni se uskuteční Kids Save Live

10.10.2016

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje (ZZSPk) se ve spolupráci s Plzeňským krajem, Českou resuscitační radou a firmou Zentiva 18. října 2016 připojí k významné edukační kampani evropského charakteru s názvem „Kids Save Lives“.
V Plzni se uskuteční Kids Save Live

Akce je zaměřena na výuku základní neodkladné resuscitace.

Během jednoho dne bude proškoleno přibližně 150 dětí a dalších zájemců z řad laické veřejnosti

Povinná celonárodní výuka školních dětí má největší vliv na zvýšení podílu KPR náhodnými svědky náhlé zástavy oběhu (NZO). Je to nejúspěšnější cesta k oslovení celé populace. Nejvyšší podíl resuscitace svědky zástavy je ve skandinávských zemích, kde již povinná školní výuka KPR funguje a tento koncept se dále po Evropě rozšiřuje.

 

Koordinaci a realizaci projektu zajišťuje Mgr. Ivana Krsová, vedoucí vzdělávacího a výcvikového střediska (VVS) ZZSPk, ve spolupráci s týmem lektorů VVS.

Kids Save Lives – Děti zachraňují životy

Světová zdravotnická organizace (WHO) v roce 2015 vydala prohlášení "Kids Save Lives – Děti zachraňují životy". Jedná se o společnou iniciativu Evropské resuscitační rady (ERC), Evropské nadace pro bezpečnost pacientů (EPSF), Mezinárodní styčné komise pro resuscitaci (ILCOR) a Světové federace anesteziologických společností (WFSA). V tomto prohlášení doporučuje školní výuku KPR v rozsahu 2 hodin ročně celosvětově, a to od 12 let věku. V tomto věku děti dobře zvládají instruktáž a vnímavě se učí pomáhat druhým.

 

V Plzni se akce Kids Save Lives uskuteční 18.10. 2016 v době 9:00 – 16:00 přímo na náměstí Republiky v následujících propozicích:

  • zajistí 5 lektorů VVS
  • výuka dle metodiky ČRR a guidelines 2015
  • nácvik na 30 resuscitačních modelech
  • pozvány 4x třída ZŠ 5. ročník, 1 x třída VOŠ, dále pro laickou veřejnost
  • jako dárek obdrží účastníci brožuru první pomoci vydanou za podpory firmy Zentiva + malý dárek od PK
  • určeno pro dospělé i děti
  • ukázka sanitního vozidla ZZS a vozidla pro HPO

Doporučení Evropské resuscitační rady

Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používali kvalitní záchranářské vybaveníautomatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a defibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život.

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz