Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Světový den diabetu si připomenou jihočeské nemocnice

04.11.2016

Světový den diabetu, který připadá na 14. listopadu, si prostřednictvím několika akcí připomenou i jihočeské nemocnice. Pro zájemce připravují například přednášky či poradenství k tomu, jak lze diabetu 2. typu (lidově cukrovce) předcházet.
Světový den diabetu si připomenou jihočeské nemocnice

Diabetologický den v Nemocnici České Budějovice

Tento den je dobrou připomínkou pandemie diabetu pro veřejnost. Naše nemocnice například připravuje tradiční setkání lékařů a sester, specializujících se na diabetes, a to tradiční Jihočeský diabetologický den, který se letos koná 8. prosince. Celoročně pak pořádáme ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami Dny zdraví, kde velmi často připomínáme problematiku civilizačních chorob - diabetu i obezity - a radíme, jak jim lze předcházet," uvedla primářka Interního oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Marie Pešková.

Světový den diabetu v Nemocnici Strakonice

Světový den diabetu si připomene i Nemocnice Strakonice, a. s. V pátek 11. listopadu v prostorách lékárny strakonické nemocnice budou zdravotníci radit zájemcům k prevenci této choroby, měřit glykémii a BMI (Body mass index, který udává podíl tuku v těle člověka). „Současně budeme veřejnosti předávat informace o onemocnění cukrovkou a rozdávat vzdělávací materiály. Občané jsou zváni, přijít může kdokoliv. V poradenství při výběru léčebných produktů a potravinových doplňků budou spolupracovat farmaceuti a pracovníci naší lékárny," řekl ředitel Nemocnice Strakonice, a. s., MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Prachatická nemocnice zřídí dvě odběrová místa ke kontrole glykémie

V Nemocnici Prachatice, a. s., zřídí v pondělí 14. 11. v dopoledních hodinách dvě odběrová místa ke kontrole glykémie - jedno přímo v nemocnici a jedno ve městě, v prostorách prodejny PRIOR.

Diabetes mellitus 2. typu je považován za nejnebezpečnější civilizační chorobu

Tato choroba ovlivňuje stovky milionů životů lidí po celém světě. Mezinárodní federace pro diabetes (IDF) odhaduje, že do roku 2030 bude na světě s diabetem žít téměř půl bilionu lidí. Tomuto onemocnění lze v mnoha případech předcházet preventivními opatřeními. I z toho důvodu vznikl Světový den diabetu (14. 11.), který má lidem připomínat nástrahy této choroby.

 

Poznámka redakce: Pro kontrolu glykémie se používá přístroj glukometr. Tento přístroj dle naměřených hodnot a na základě předchozích zkušeností pomůže správně nadávkovat inzulin.

Přejeme vám pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o