Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Superzáchranáři již v provozu pražské záchranky

11.10.2016

V minulém týdnu spustila Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy pilotní program začlenění zdravotnických záchranářů pro urgentní medicínu do provozu.
Superzáchranáři již v provozu pražské záchranky

Pražská záchranka jako první spustila pilotní program

Pražská záchranka stává první zdravotnickou záchrannou službou v České republice, která vytvořila koncepci a využila dostatečného počtu specialistů z vlastních řad, pro pokrytí nepřetržitého provozu výjezdové základny v Praze 6.

Důkladná příprava

Realizaci tohoto unikátního projektu předcházela důkladná příprava, která spočívala v aktualizaci metodických pokynů, interních směrnic a doplnění výbavy standardního sanitního vozu o léky a specializované resuscitační pomůcky, které umožňují využít rozšířené kompetence těchto specialistů.

 

 

Foto: Tiskové a dokumentační oddělení ZZS HMP

Zlepšení úrovně záchrany života a zdraví obyvatel Prahy

Odbornost a zkušenosti atestovaných „superzáchranářů“ podstatně přispějí ke zlepšení úrovně poskytovaných služeb, tedy záchraně života a zdraví obyvatel i metropole. Zároveň se tím překlene období nedostatku lékařů, kteří chybí nejen v Praze, ale i na většině zdravotnických záchranných služeb v celé republice.

Doporučení Evropské resuscitační rady

Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používali kvalitní záchranářské vybaveníautomatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a defibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život.

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz