Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Resuscitace s asistencí po telefonu zachránila život

22.08.2016

Telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace (TANR) zachránila život ženě v Olomouckém kraji.
Resuscitace s asistencí po telefonu zachránila život

Rozhodnost kolemjdoucího a neodkladná resuscitace zachránila život ženě v bezvědomí

Olomouc, 18. 8. 2016 - Krátce po osmé hodině ranní byla přijata na lince 155 tísňová výzva se žádostí o pomoc pro starší ženu, která upadla do bezvědomí před školou ve Slavoníně. Operátor zdravotnického operačního střediska ZZS Olomouckého kraje ihned vyslal na místo posádku rendez-vous a RZP z Olomouce a současně při hovoru s volající osobou vyhodnotil stav odpovídající náhlé zástavě oběhu.

Obětavá kolemjdoucí osoba poskytla kvalitní první pomoc

Díky získání jasné, stručné a validní informace okamžitě zahájili společně tzv. telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci (TANR), při které se zachránce řídí radami operátora a provádí nepřímou srdeční masáž srdeční, resuscitaci. Obětavá kolemjdoucí osoba prováděla kvalitní oživovací úkony až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby, která resuscitaci ihned převzala, za pomoci přístrojové techniky a podané medikace dosáhla u ženy obnovy oběhu a ve stabilním stavu ji převezla k následné péči na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jenom díky rozhodnosti kolemjdoucích a okamžitému obětavému občanskému poskytnutí kvalitní první pomoci byl dnes zachráněn lidský život. A takovým občanům - zachráncům patří slova díků a projev úcty od nás všech!

Záchranařům a zdravotníkům pomáhají při záchraně života automatické defibrilátory

Profesionální záchranářské týmy jsou vybaveny automatickými externími defibrilátory (AED), které jsou u nejzávažnějších stavů velkým pomocníkem. Na používání automatizovaného externího defibrilátoru AED kladou důraz nová doporučení Evropské resuscitační rady (ERC 2015). Výhodou AED přístrojů je jednoduchá obsluha. Díky hlasové nápovědě přístroj provede zachránce celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a mnoha lidem může zachránit život.

 

Obrázek: Přenosný DEFIBRILÁTOR iPAD COLOR s barevným displejem pro profesionální práci záchranářů v terénu

Typy AED defibrilátorů na českém trhu:

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz