Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Oxymetr pomáhá při vyšetření skrytých srdečních vad u novorozenců

24.11.2015

10 % nemocnic v České republice provádí vyšetření skrytých srdečních vad oxymetrem.
Oxymetr pomáhá při vyšetření skrytých srdečních vad u novorozenců

10 % nemocnic v ČR provádí vyšetření skrytých srdečních vad oxymetrem.

Mezi deset procent nemocnic v České republice, které provádějí vyšetření skrytých srdečních vad oxymetrem, patří Nemocnice v Nymburku a její novorozenecké oddělení.

 

Hned třemi novými přístroji, které zvýší kvalitu péče o miminka narozená v nymburské porodnici, se může nemocnice pochlubit. Vysoce kvalitní a velmi potřebné lékařské přístroje v celkové hodnotě 170.000 Kč získala darem od švýcarské společnosti Swiss Life.

 

„Jedním z nich je moderní resuscitační přístroj pro novorozence Neo Puff, kterým lze účinně pomoci novorozencům po porodu, již jsou v dechové tísni. Stejný přístroj sice již na oddělení máme, ale protože je nepřenosný, a tedy je trvale umístěn na porodním sále, velmi jsme uvítali zisk dalšího resuscitačního přístroje na operační sál, kde probíhají císařské řezy,“ říká MUDr. Radomír Pavluv, vedoucí lékař nymburského novorozeneckého oddělení.

 

Dalším ze tří nových přístrojů je oxymetr, kterým se měří nasycení krve kyslíkem. Nemocnice jej využívá k vyšetření skrytých srdečních vad u novorozenců. Jde o novou metodu pozvolna se začleňující do paušálního vyšetření novorozence a nymburská nemocnice se díky jeho pořízení řadí mezi deset procent zdravotnických zařízení v celé České republice, která taková vyšetření provádějí.

 

„Posledním novým, ovšem neméně potřebným přístrojem, je nejmodernější LED diodová fototerapie s vysokou účinností. Ta pomáhá miminkům, která onemocní hyperbilirubinemií známou pod rozšířeným označením „novorozenecká žloutenka“. Výhodou zařízení s LED technologií je vysoká intenzita záření s vysokou účinností a LED diody s dlouhou životností,“ vysvětluje lékař.

 

Zdroj: Nemocnice Nymburk s. r. o.


Přejeme Vám pevné zdraví!

 

Společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o