Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Nová výjezdová základna v Plzni na Doubravce

03.03.2017

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje slavnostně otevřela ve středu 1. března ve 13 hodin novou výjezdovou základnu v Plzni na Doubravce.
Nová výjezdová základna v Plzni na Doubravce

Sanitky nově vyjíždí z ulice na Doubravce v Plzni

Výjezdová skupina RZP nově vyjíždí z objektu v ulici Ke Sv. Jiří 3/2. Ten patří soukromému vlastníkovi, který na vlastní náklady provedl veškeré úpravy prostor, které budou mít zdravotničtí záchranáři k dispozici formou pronájmu. Nájemní smlouva byla podepsána prozatím na jeden rok, předběžně ale záchranáři předpokládají, že na tomto místě setrvají až do výstavby vlastní základny, která se plánuje za 3 - 4 roky ve Hřbitovní ulici.

 

Ještě rychlejší pomoc pro obyvatele Plzně

Nová výjezdová základna umožní rychlejší pomoc především obyvatelům městské části Doubravka, dobrá dostupnost je odsud ale také do částí severního Plzeňska a Rokycanska,“ říká ředitel ZZS Pk Pavel Hrdlička. „Do současnosti jsme za pacienty na Doubravku dojížděli z výjezdových základen v Koterově nebo v Lidické ulici. Dopravní situace v centru města se ale stále více komplikuje, takže nová základna výrazně zkrátí dojezdové časy do této části Plzně. Při náhlé zástavě oběhu každá ztracená minuta snižuje pacientovy šance zhruba o 10%,“ dodává doktor Hrdlička.

 

390 m2 k dispozici

Výměra pronajatých prostor je celkem 390 m2. V prvním nadpodlaží se nachází garáž, sociální zařízení a dvě další menší místnosti, v 2. NP pak předsíň s kuchyňskou linkou, dvě obytné místnosti pro záchranáře a koupelna s WC.

Přestože k slavnostnímu přestřižení pásky došlo až po poledni, záchranáři sloužili v nových prostorách už od sedmé hodiny ranní. V době, kdy si hosté a novináři prohlíželi jejich zázemí, už měli za sebou tři výjezdy k pacientům.

 

 

Zdroj: Tiskové centrum ZZSPK

 

Poznámka redakce: Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používalikvalitní záchranářské vybavení a automatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý adefibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život. Dodavatelem zdravotnické techniky je společnost Krásný - zdravotnická technika s.r.o.

 

Vhodným vybavením pro záchranáře je také trenažer pro nácvik kardiopulmonární resuscitace. Profesionální resuscitační figurína Brayden má červené LED diody pro realistické znázornění toku krv a poskytuje okamžitou zpětnou vazbou, jestli je kardiopulmonární resuscitace (KPR) prováděná správně.

Přejeme vám pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 

Dezinfekčné prostriedky a zdravotnícke prístroje expedujeme na Slovensko prostredníctvom Českej a Slovenskej pošty.