Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Nebezpečná spánková apnoe a její léčba

01.11.2016

Spánková apnoe je časté onemocnění, které patří mezi poruchy spánku. Jak se dá léčit?
Nebezpečná spánková apnoe a její léčba

Spánková apnoe je časté onemocnění, které patří mezi poruchy spánku. Při tomto onemocnění člověk trpí poruchou dýchání, která se projevuje jako zástava dechu. Nemoc je provázena chrápáním, při kterém se snižuje zásobování těla kyslíkem. Pokud postižený mívá zástavy dechu delší než 10 vteřin několikrát za hodinu, pak se skutečně jedná o nebezpečnou spánkovou apnou.

Příznaky spánkové apnoe

Hlavním příznakem je noční chrápání, kterého si nemusí být postižená osoba ani vědoma. Dalším příznakem jsou bolesti hlavy a nadměrné noční pocení. Přes den je postižený unaven, bez energie, cítí se neustále ospalý a špatně se soustředí. Proto je léčba spánkové apnoe velice důležitá!

Prevence spánkové apnoe

Pokud se chcete vyhnout vážným problémům spojeným s apnoe anebo máte problémy s chrápáním, pak pro vás máme několik doporučení:

  • pravidelně spát
  • jíst několik hodin před spaním
  • vynechat alkohol a
  • dát pozor na užívané léky před ulehnutím do postele.

Léčba apnoe a chrápání

Včasnou a správnou medikaci či léčbu apnoe vždy konzultujte s lékařem! Podpořit léčbu chrápání však můžete také mimo nemocniční zařízení. A co pomáhá proti chrápání? Vynikající pomocník je maska proti chrápání. Tento přístroj automaticky reaguje na výskyt spánkové apnoe nebo chrápání a poskytuje tak účinnou terapii při problémech s dýcháním během spánku.

 

Včasnou diagnostiku a léčbu chrápání či spánkové apnoe nepodceňujte! Tento problém je pro váš organismus dlouhodobě skutečně neúnosná zátěž.

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz