Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Nácvik velké evakuace proběhl v Táboře

12.10.2016

Nácvik velké evakuace včetně simulace ošetření poraněných proběhl tento týden v Nemocnici Tábor.
Nácvik velké evakuace proběhl v Táboře

Nemocnice Tábor, dobrý den, v pavilonu interních oborů, v pátém nadzemním podlaží, vznikl požár a šíří se do šestého nadzemního …,“ těmito slovy na právě vytočenou tísňovou linku 112 bylo včera, 11.10.2016 ve 14 hodin, zahájeno taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému.

V nemocnici vznikl požár při pracích na elektroinstalaci

V pátém nadzemním podlaží v pavilonu interních oborů při opravných pracích na elektroinstalaci vznikl požár, který se rychle šířil a bylo potřeba, postarat se o pacienty (figuranty). Během několika minut dorazili hasiči, policie i záchranná služba, byl svolán krizový štáb Nemocnice Tábor, a.s. a vytvořila se třídící skupina zdravotníků pro hodnocení závažnosti poranění pacientů (figurantů) a následné „odesílání“ na příslušné odborné pracoviště.

Vyprošťování raněných a jejich evakuace

Hasiči hasili požár a v zakouřeném prostředí s minimální viditelností vyprošťovali raněné, kterých bylo 38. Pět zraněných evakuovali přistavenou plošinou, pět nezraněných osob odvedl ještě před příjezdem hasičského sboru zdravotnický personál, dva muži (figuranti), kteří prací na elektroinstalaci požár způsobili, byli připraveni na transport vrtulníkem. Ostatní raněné a popálené figuranty hasiči, po vyproštění ze zakouřeného místa požáru, odnesli po schodech až k třídícímu místu, kde se o ně postaral zdravotnický personál. Po 135 minutách, kdy byla akce ukončena, se provoz v nemocnici opět vrátil ke svému standardnímu režimu.

Perfektní organizování cvičného zásahu

Velké uznání a poděkování patří zasahujícím členům hasičského sboru za perfektní profesionální organizování cvičného zásahu. Spolu s nimi na vysoké profesionální úrovni zajišťovali všechny potřebné fáze evakuace i ošetření „zraněných“ lékaři, sestry a další pracovníci nemocnice. Dohromady pak i se záchrannou službou a policií ČR fungovali překvapivě napoprvé jako jeden funkční celek. Poděkovat zaslouží i ostatní zaměstnanci nemocnice a přítomní pacienti za toleranci a ohleduplnost při této náročné zkoušce. Celá akce probíhala za plného provozu, pouze s krátkým omezením návštěv. Zároveň děkujeme i všem třiceti osmi figurantům a jejich profesorkám ze Zdravotnické školy v Táboře, kteří se svého úkolu zhostili velmi zodpovědně.

Tipy na vybavení pro záchranáře

Profesionální záchranáři používají kvalitní vybavení pro resuscitaci. Zachránit život však můžete i vy! Resuscitační brašna vás na tuto situaci vybaví. Nikdy nevíte, kdy ji budete potřebovat a zachráníte tak někomu život.

Doporučení Evropské resuscitační rady

Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na to, aby zdravotníci používali kvalitní záchranářské vybaveníautomatické externí defibrilátory AED, jejichž obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroje provádí záchranáře celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a defibrilátory mohou mnoha lidem zachránit život.

 

Vhodným vybavením pro záchranáře je také trenažer pro nácvik kardiopulmonární resuscitace. Profesionální resuscitační figurína Brayden má červené LED diody pro realistické znázornění toku krv a poskytuje okamžitou zpětnou vazbou, jestli je kardiopulmonární resuscitace (KPR) prováděná správně

 

Přejeme vám pevné zdraví a pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz