Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Na sobotu 14. listopadu připadá letošní Světový den diabetu

11.11.2015

Co víte o diabetu? Nevhodný životní styl může uspíšit jeho vznik a komplikovat průběh onemocnění!
Na sobotu 14. listopadu připadá letošní Světový den diabetu

Nevhodný životní styl může uspíšit vznik diabetu a komplikovat průběh onemocnění!

Diabetes je pro svůj vysoký výskyt v populaci a závislost na negativních jevech současného způsobu života pokládán za civilizační onemocnění. K jeho vzniku totiž ve většině případů přispívá život ve stresu, nadměrný příjem energie, nevhodné složení potravy a nedostatek pohybu, tedy faktory, které také velmi často vedou k obezitě. Pouze asi u 8 % diabetiků se onemocnění rozvine na základě vrozených genetických dispozic nebo nějaké druhotné příčiny (např. postižení slinivky břišní, po užívání některých léků aj.).

 

Základní příčinou cukrovky je neschopnost organismu produkovat nebo efektivně využívat životně důležitý hormon inzulin, který je zodpovědný za přeměnu stravy v energii. Základní úlohou inzulinu je "vychytávat" cukr z krve a předávat ho životně důležitým orgánům a tkáním.

Užitečné glukometry a testovací proužky

Pro měření cukru v krvi doporučujeme například nejmodernější model glukometru OPTIUM NEO včetně USB kablíku pro přenos naměřených dat do PC. Jde o přístroj určený k měření glykémie a ketolátek. Podle výše naměřené glykémie a na základě předchozích zkušeností musí lékař nebo pacient odhadnout a případně upravit množství léků nebo inzulinu.

Nejmodernější glukometr s USB konektorem pro přenos dat do PC

 

 

Pokud používáte glukometry XCEED, FreeSTYLE a NEO, tak vám doporučujeme bezkalibrační testovací proužky OPTIUM v ekonomickém balení 10 proužků. Pro testování ketolátek (acetonu) v krvi doporučujeme Ketonové proužky, které jsou vhodné nejenom pro humánní medicínu, ale také pro veterináře.

 

Pro pacienty, kteří se musí měřit několikrát denně, nabízíme ekonomicky výhodné balení 100 kusů: Glykemiové testovací proužky LITE za příznivou cenu.

 

Diabetikům rozhodně doporučujeme navštívit stránku GLUKOMETRY a prohlédnout si nabídku potřebných přístrojů a testovacích proužků.

Zdravá výživa je základem prevence a léčby diabetu!

Hlavním tématem letošního Světového dne diabetu je zdravá výživa. Ta je jedním ze základních kamenů v prevenci a léčbě diabetu. Správně zvolená dietní opatření významně přispívají k omezení následků tohoto onemocnění.

 

Mezi základní pravidla racionální výživy patří:

  • pestrá strava s dostatkem všech základních živin, minerálů a vitaminů
  • pravidelnost v jídle (3-5x denně)
  • dostatečný příjem tekutin (1,5 – 2,0 l denně či dle individuálních potřeb)
  • omezení příjmu alkoholu (nejlépe úplná abstinence)
  • dostatek ovoce, zeleniny, vlákniny (nejvíce vlákniny se nachází v ovoci, zelenině, luštěninách, celozrnných výrobcích, bramborách)
  • omezení příjmu živočišných tuků v potravě, obecně tučných potravin – tučných sýrů, uzenin, smažených jídel a druhotně zpracovaného masa, jako jsou uzeniny, paštiky, sekaná nebo hamburgery.

Racionální strava je v kombinaci se správným užíváním léků a dodržováním režimových opatření zásadně důležitá pro prevenci komplikací diabetu a pro potlačení rozvoje dalších souvisejících onemocnění. Pacienti se mohou s důvěrou obrátit na lékáře, kteří jim rádi poradí nejen s vhodným jídelníčkem, ale také s kombinací stravy a užíváním léků, vysvětlí také důležitá preventivní opatření proti rozvoji komplikací diabetu.

 

Zdroj dat: ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA (http://www.lekarnici.cz/)

 

Přejeme Vám pevné zdraví!

 

Společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o