Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Jak na samovyšetření prsu?

11.08.2016

Každým rokem přibývá v ČR 7 000 nových případů rakoviny prsu. Tento karcinom je nejčastější formou rakoviny u žen u nás. Prohlédněte si VIDEO, jak se starat o zdraví svých prsou pomocí samovyšetření!
Jak na samovyšetření prsu?

V ČR až 2 miliony žen bez nároku na vyšetření

Podle údajů Dialogu Jessenius jsou v České republice dva miliony žen ve věku 20 až 45 let, které ještě nemají nárok na pravidelné vyšetření hrazené zdravotní pojišťovnou, přesto je rakovina prsu ohrožuje. Každým rokem přibývá 7 000 nových případů a tento karcinom je dokonce nejčastější formou rakoviny u žen u nás.

 

Dialog Jessenius o.p.s. se zaměřuje na osvětu o závažných onemocněních například z oblasti onkologie, gynekologie či dětské kardiologie. Kromě celorepublikové kampaně Ruce na prsa se věnuje i projektům „Můžu ti pomoct?“, Studentská akademie a Meziškolní konference pro žáky základních a středních škol.

 

„Už bezmála tři roky ukazujeme ženám, jak se starat o zdraví svých prsou pomocí samovyšetření a preventivních prohlídek u lékaře. Těší nás obrovský zájem a množství otázek, se kterými se v rámci kampaně Ruce na prsa setkáváme, zejména pak zodpovědný přístup společností, jako je LidskáSíla.cz které dalece nad rámec svých povinností přinášejí svým dámám hodnotné informace a osvětu. V takové společnosti mají zaměstnankyně skutečně pocit, že nejsou svým šéfům lhostejné," říká Michaela Tůmová, ředitelka neziskové organizace Dialog Jessenius, organizátora osvětové kampaně Ruce na prsa.

 

„Většinu našich profesionálů tvoří ženy. Chceme dát našim dámám na úklid za jejich práci něco navíc a zdraví je to, co by mělo být vždy na prvním místě. Zároveň jsme se chtěli spojit s tímto pro nás velmi smysluplným projektem a podpořit jej,“ vysvětluje důvody uskutečnění i propojení s projektem na preventivní vyšetření, Robert Vojáček, zakladatel agentury LidskáSíla.cz.

VIDEO: Samovyšetření prsu

Kojení chrání před rakovinou prsu

Možná jste nevěděli, že před rakovinou prsu chrání ženy také kojení. Přečtěte si, prosím, zajímavý názor odborníka:

„Kojení chrání děti před přenosnými i nepřenosnými nemocemi, zatímco ženy chrání před rakovinou prsu, vaječníku a hrdla děložního. Tyto výhody mateřského mléka se díky jeho jedinečnému složení přenášejí i do dalších generací. Kojené děti mají o 8–10 bodů vyšší IQ díky nenasyceným mastným kyselinám – kyselině arachidonové a dokosapentaneové, kterých je nejvíce právě v kolostru, a také díky prebiotikům mateřského mléka, které ovlivňují vývoj mozku,“ vysvětluje MUDr. Anna Mydlilová, vedoucí oddělení Národního laktačního centra z Thomayerovy nemocnice.

Doporučené odkazy

Přejeme vám pohodový den a pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz