Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Jak bojovat s rýmou?

27.05.2016

Také vás nebaví časté kýchání a smrkání? Chcete znát trik na boj s otravnou rýmu? Přečtěte si užitečné rady, které vám pomohou s doléčením nachlazení, rýmy, kašle a zánětů průdušek.
Jak bojovat s rýmou?

3 rady, jak válčit s otravnou rýmou

Když vás otravuje časté kýchání, smrkání a prskání během rýmy, vytáhněte do boje s nachlazením účinné trumfy! O žádných nevíte? Máme pro vás hned tři esa z rukávu:

1) Léčebné inhalování

Použití inhalátorů přináší dospělým jedincům i malým dětem úlevu. Inhalování preventivně posiluje odolnost dýchacích cest a podporuje doléčování rýmy, kašle a napomáhá také léčbě při chronických obtížích, např. při chronické rýmě (ulevuje také při alergické rýmě a astmatu).

 

Pro léčbu laryngitidy a dýchacích obtíží u dětí doporučujeme používat veselé dětské inhalátory (například ve tvaru želvy). Tyto inhalátory jsou dětmi lépe přijímány a pomáhají jim překonat strach ze zdravotních pomůcek a přístrojů.

2) Zvlhčujte vzduch, který dýcháte!

Suchý vzduch škodí všem. Ideální vlhkost vzduchu by měla být mezi 45 až 55 %. Dýchání zvlhčeného okolního vzduchu vám pomůže zabránit vysušování sliznice a vzniku nejrůznějších potíží s dýchacími cestami.

 

Když vlhkost vzduchu v místnosti poklesne, nejjednodušší cestou, jak ji vrátit k optimálním hodnotám, je zapnout zvlhčovač vzduchu do bytu.

 

Chcete se o účinných zvlhčovačích ovzduší dozvědět více? Navštivte stránku Zvlhčovače vzduchu, kde jsou detailně popsány přístroje, které pomáhají astmatikům a pacientům s alergiemi a dýchacími potížemi.

3) Propláchněte si nos konvičkou RHINO HORN!

Konvička Rhino Horn vám pomůže při nachlazení. Vyzkoušejte ji, když máte rýmu a ucpaný nos, trpíte záněty nosních dutin nebo máte alergii.

 

Stačí pomocí konvičky nalít do jedné nosní dírky teplý či vlažný solný roztok a druhou dírkou vám slaná voda samovolně vyteče ven. Tím si vyčistíte vnitřní části nosu a dutiny. K proplachování nosu je určena vlažná voda obohacená o kuchyňskou sůl (NaCl).

 

Konvičku zvládnou používat děti od 5 let (eventuálně i o něco mladší, když jsou šikovné). V případě běžné hygieny stačí 1x výplach nosu denně, při akutních obtížích lze používat 2-4x za den.

Přejeme vám pohodový den bez rýmy!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz