Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Horská služba na Špičáku cvičila resuscitaci s pomocí AED defibrilátoru

02.06.2016

V první polovině května 216 proběhlo školení first responderů na Špičáku v budově Horské služby. Zdravotničtí záchranáři trénovali použití AED, který je u nejzávažnějších stavů velkým pomocníkem!
Horská služba na Špičáku cvičila resuscitaci s pomocí AED defibrilátoru

Záchranáři ZZSPk se společně s Horskou službu cvičili v resuscitaci

V první polovině května proběhlo školení "first responderů" na Špičáku v budově Horské služby. Jako first respondera označujeme někoho, kdo je schopen realizovat rychlý zásah u člověka v přímém ohrožení života dříve, než se na místo reálně může dostat výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby.

 

Školení se zúčastnilo dohromady 38 profesionálů a dobrovolníků HS z celé Šumavy. Všichni zúčastnění si v teoretické části zopakovali prvotní vyšetření zraněného a první pomoc u akutních stavů nemocných a raněných. Poté proběhl praktický nácvik resuscitace u náhlých zástav oběhu. Protože je horská služba vybavena přístrojem AED (automatizovaný externí defibrilátor), využili zdravotničtí záchranáři se svými kolegy k nácviku i tento přístoj, který je u nejzávažnějších stavů velkým pomocníkem.

 

Obrázek: Přenosný DEFIBRILÁTOR iPAD COLOR s barevným displejem pro profesionální práci záchranářů v terénu

 

Nová doporučení Evropské resuscitační rady ERC 2015 kladou velký důraz na používání automatizovaného externího defibrilátoru AED, jehož obsluha je jednoduchá a díky hlasové nápovědě přístroj provede zachránce celým postupem až k dodání defibrilačního výboje, který je v časné fázi resuscitace velmi důležitý a mnoha lidem může zachránit život.

 

Školení záchranářů se bude každoročně opakovat. Pracovníci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje si velmi cení spolupráce s horskými záchranáři, která je vždy velmi profesionální a pro pacienty přínosná.

Přejeme vám pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz