Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Český červený kříž předal nové zdravotní středisko v Nepálu

23.01.2017

Součásti pomoci, kterou Český červený kříž (ČČK) v Nepálu poskytoval v roce 2015 obětem zemětřesení jako jedna z prvních zahraničních organizací byla také výstavba zdravotnického zařízení, neboť zemětřesení vážně poškodilo také mnohá zdravotnická zařízení.
Český červený kříž předal nové zdravotní středisko v Nepálu

Výstavba nového zdravotnického střediska začala v roce 2016

Na základě dohody s Nepálským ČK a místními úřady byla získána potřebná povolení a r. 2016 byla zahájena stavba zdravotnického střediska ve velmi odlehlé oblasti provincie Udayapur, konkrétně v obci Limpatar, což je navíc těžko dostupná oblast.

Předání nové stavby proběhlo za účasti místních obyvatel

Středisko bylo úspěšně dostavěno začátkem ledna 2017 je ČČK slavnostně předal prezidentovi Nepálského Červeného kříže. Slavnostního předání se zúčastnili také místní obyvatelé, kteří si středisko mohli naživo prohlédnout. Přítomen byl i lékař, který zahájí vlastní činnost tohoto zdravotnického zařízení, jediný lékeř v této oblasti.

Zcela nové vybavení zdravotnického střediska

Krom stavby samotné pořídil ČČK také zdravotnický materiálpřístrojové vybavení (včetně např. RTG přístroje. hematologického analyzéru a pod.). Budova samotná stála 1,2 mil. Kč, což je dáno nízkými pořizovacími náklady v Nepálu, vybavení pak bylo pořízeno za 2,02 mil. Kč. Projekt je realizován v partnerství s Nepálským ČK a je financován jednak z prostředků veřejné finanční sbírky zbylých po realizaci předloňské části pomoci, podpory MZV ČR a vlastních prostředků ČČK.

Středisko bude mít na starosti 3 tisíce osob

Středisko má spádovou oblast kolem 3.000 osob a jde o budovu stavěnou tak, aby odolala zemětřesením, tedy se železobetonovým skeletem a stropy.

Přejeme vám pevné zdraví a hezký den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz