Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Antidekubitní matrace a sedáky

21.03.2016

Hledáte účinnou podložku či matraci proti proleženinám nebo antidekubitní sedák na invalidní vozík? Máme pro vás několik zajímavých tipů na vyzkoušené kvalitní produkty, systémy a materiály.
Antidekubitní matrace a sedáky

Smyslem antidekubitních systémů je zabránit vzniku proleženin a prosezenin

Antidekubitní matrace, lůžka a sedáky se používají ve zdravotnických zařízeních i v domácí péči a také na invalidních vozících. Všechny tyto užitečné pomůcky mají jeden společný cíl: boj s proleženinami a prosezeninami, které vznikají nedostatečným prokrvením tkání. Naším hlavním nepřítelem je v tomto případě nefunkční přirozená termoregulace a následné postupné odumírání tkáně.

Boj s proleženinami doma i v nemocnici

Při péči o pacienta, který je odkázaný na lůžko, oceníte aktivní antidekubitní programy a systémy k léčbě již vzniklých proleženin různých stupňů. Tyto aktivní elektrické systémy se používají v nemocnicich, na oddělení LDN, v domovech důchodců, na jednotce dlouhodobé intenzivní péče a také při domácí ošetřovatelské péči. Za zmínku určitě stojí také speciální program ALPHA pro pacienty s váhou až do 200 kg.

Jak s prosezeninami bojujeme na invalidním vozíku?

Přínos invalidního vozíku pro každodenní život uživatele lze do velké míry ovlivnit příslušenstvím. Je pravdou, že velmi zanedbávanou částí je sedák. Uživatel by si měl především položit otázku, jestli se mu sedí pohodlně a stabilně a ověřit si, jestli nemá po dlouhém sezení podrážděnou pokožku.

 

Pohodlné sezení na vozíku významně ovlivňuje správný výběr sedacího systému. Například sedák se vzduchovou vložkou ROHO zajišťuje proudění vzduchu a napomáhá stabilitě a bezpečnosti. Pokud bychom měli zmínit jeden konkrétní typ sedáku, tak vám doporučujeme sedák se vzduchovou vložkou s optimálním rozložením tlaku Terra Flair.

Přejeme vám pěkný den a pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz